Кабінет міністрів має намір вирішити проблему недобудованих об'єктів

2020-08-13
Новина

в Одесі. В умовах економічної нестабільності, а також через недобросовісність деяких будівельних компаній кількість недобудов зростає з кожним роком. Сьогодні Кабінет міністрів стурбований цим питанням, у зв'язку з чим в уряді заявили про вжиття заходів щодо його вирішення.

12 серпня на засіданні уряду було вирішено створити міжвідомчу робочу групу, яка сприятиме постраждалим інвесторам при добудові об'єктів. Ця група виконуватиме такі задачи:

організація та координація дій центральних відомств; розгляд та прийняття рішень щодо усунення проблем у недобудовах для інвесторів; генерування та розробка стратегій з правового врегулювання цих питань. Сьогодні по всій країні налічується близько 3 тисячі недобудованих об'єктів. У силах уряду та місцевої влади організувати роботу щодо їх подальшого будівництва та здачі в експлуатацію.

Громадянам рекомендується ретельно перевіряти інформацію про забудовника перед покупкою житла в новобудові на етапі будівництва. Це допоможе уникнути шахрайства та дозволить у строк стати власником нової нерухомості.