Нерухомість у сейсмічних зонах: нові норми

2019-01-31
Новина

Починаючи з 1 травня 2019 року, набирають чинності нові норми будівництва, які стосуватимуться зведення в сейсмічно небезпечних місцевостях, у тому числі будівель заввишки від 73 м. У зв'язку з цим проводиться вдосконалене зонування України з визначенням найбільш сприйнятливих районів. Це дозволить найточніше встановити, який тип житловоїі нежитлової нерухомості можна будувати і з якими характеристиками (загальна площа, поверховість).

Особливе значення запровадження цих норм має на проектування навчальних, медичних та інших об'єктів соціального призначення великих габаритів. Таким чином, влада має намір повністю убезпечити місця масового скупчення людей. Крім оновлених стандартів проектування, висуваються вимоги до застосування будівельних матеріалів. Зокрема, мають бути використані спеціальні блоки з бетону з осередками, що підвищують міцність будівлі.

Додатково забудовникам необхідно використовувати технології дотримання теплоізоляції та екологічності, щоб нові об'єкти відповідали європейським стандартам. Ці нововведення передбачають поліпшення якості новобудов, а також прилеглої інфраструктури.