У селах України почнуть будувати багатоповерхові будинки

2021-09-30
Новина

будівництво багатоповерхових будинків в українських селах. У державних будівельних нормах закріплено заборону на такі операції. Зводити багатоповерхівки у кварталах із садибною забудовою, а також у селах, чисельність населення яких становить понад 1 тис. мешканців, заборонялося, оскільки подібна територія не відповідала вимогам щодо проведення таких робіт.

Тим не менш, «Коло українських будівельників» все ж таки зуміло домогтися скасування заборони. Згідно з ухвалою Шостого апеляційного адміністративного суду Києва відхилено скаргу Міністерства розвитку громад та територій на рішення Окружного адміністративного суду. Нагадаємо, що останній визнавав протиправним скасування наказу влади на закріплення заборони у державних будівельних нормах.

Основним доказом на користь того, щоб зняти заборону, виступає те, що передмістя рясніє можливостями для забудовників. Багато вільної території дозволяє зводити сучасне житло, якого потребує постійно зростаюче населення країни. Крім того, є місцевості, що перебувають у жалюгідному стані. Будівництво будинків дозволить упорядкувати їх, а також забезпечити доступ до корисної та необхідної інфраструктури всім мешканцям передмістя.