ДАСІ на варті будівельної корупції: які перспективи

2018-11-29
Новина

ЖК, які завдають шкоди не тільки громадянам, а й державній скарбниці. Реформи у сфері будівництва, які зараз активно впроваджуються, мають стати інструментом боротьби з корупціонерами та так званою «мафією». Насамперед це торкнеться прозорості процедури отримання дозволу на будівництво та встановлення графіка проведення перевірок об'єктів.

 А. Кудрявцев – голова ДАСІ – зазначив, що ці заходи стануть серйозним кроком до процесу децентралізації в країні. Наразі діють близько 100 громад, які беруть участь в архітектурно-будівельному контролюванні, проте вже найближчим часом вони можуть взяти на себе відповідальність у прийнятті рішень про те, на кого покладається право контролю.

 Також важливим фактом є те, що отримання відмови відтепер матиме вагомі підстави, про що також можна буде отримати достовірну інформацію з аргументацією негативної відповіді. Таким чином, шахрайських схем та тиску на підприємців поменшає.Вся документація надходитиме в онлайн-сервіс, де її зможуть розглянути та перевірити.