Паркування на дахах будівель – майбутнє міст України

2019-02-25
Новина

Державні будівельні норми, розроблені відповідно до нових світових стандартів, націлені на створення умов підвищеної комфортності та спрощення життя мешканців нашої країни. Сьогодні питання про організацію паркувальних місць є одним із пріоритетних як для населення, так і для забудовників. Великі міста давно вже розробляють шляхи вирішення цієї проблеми, і одне з них – це розміщення парковок на дахах будівель.

Подібна практика з успіхом застосовується в зарубіжних країнах, і наші розробники мають намір запозичити найкращі технології, щоб у нашій країні була можливість звести максимально зручні для мешканців, зокрема автовласників, об'єкти. Тому в найближчому майбутньому при будівництві будинків буде дозволено організувати на їх покрівлі зручну зону для паркування.

Винятком стануть установи соціального призначення – дитячі садки, поліклініки, школи. Альтернатива підземним та наземним паркінгам дозволить суттєво розвантажити прилеглі до новобудів вулиці, а грамотно розроблене проектування з урахуванням усіх норм забезпечення безпеки стане кроком до загального процесу модернізації міст України .