Нова класифікація українських вулиць: європейська практика

2019-01-24
Новина

Представники Міністерства регіонального розвитку України внесли пропозицію про зміну норм класифікації вулиць у житлових і нежитлових будинків. Це має стати своєрідним відображенням світової практики, коли береться до уваги цільове призначення кожної вулиці. Приміром, виникає потреба позначити зони для пішоходів, громадського транспорту, велосипедистів та автомобілів, що буде відображено і у відповідних знаках.

Дане розмежування дозволить визначити, якою шириною має бути дорожнє полотно та зони на ньому. За прикладом європейських країн, де давно вже функціонує подібна дорожня організація, Україна має намір наблизитися до покращення інфраструктури вулиць, а отже, і дотримання порядку руху на них.

Сьогодні існує проблема з хаотичним ходом транспорту, а активний розвиток будівництва сприяє його нагромадженню, особливо у спальних районах міст. Класифікація доріг націлена на порятунок від пробок, підвищення рівня безпеки руху та удосконалення українських населених пунктів відповідно до євростандартів. Проект перебуває на стадії розгляду і вже встиг отримати позитивні відгуки.