Нові кроки на шляху боротьби з рейдерством в Україні

2018-09-20
Новина

Верховна Рада України ухвалила та зареєструвала закон, метою якого є протидія рейдерству. Він спрямований на виявлення та вжиття заходів щодо боротьби з незаконним захопленням майна. Оскільки часто нотаріуси вступають у змову з рейдерами, їхня робота перебуватиме під контролем шляхом проведення аудіозаписів та відеореєстрації. З 6 вересня 2001 року проект закону було зареєстровано.

Передбачається, що він допоможе викорінити в країні випадки захоплення земельних ділянок, бізнесу та нерухомого майна. Оскільки захист прав власників має стати пріоритетним завданням для сфери підприємництва, ці заходи стануть позитивним кроком уряду на шляху боротьби з корупцією та змусять громадян відповідально ставитися до ведення власної справи.

Усі правочини, що проводяться у нотаріуса щодо відчуження будь-якого виду майна, підлягають відеофіксації, що зробить їх прозорими, а правопорушники зможуть понести адміністративне покарання. У майбутньому це дозволить зробити більш відкритою сферу бізнесу в Україні, а отже, збільшити кількість інвестицій.