Українська молодь віддає перевагу новобудовам

2020-08-06
Новина

нерухомості, молоді люди віком від 25 до 35 років вважають за краще купувати квартири в нових житлових комплексах. Вони становлять близько 70% від загальної кількості покупців первинної нерухомості. Найчастіше це молоді сім'ї з маленькими дітьми, які цінують не лише комфорт та зручності, а також безпеку, багатофункціональність та доступ до сучасних благ, включаючи технологічні.

Основну увагу при виборі житла молоді покупці привертають до розташування. На сьогоднішній день для багатьох є вкрай важливим залишатися мобільним, витрачати мінімум часу на дорогу до місця роботи (особливо з огляду на сучасні пробки), а також мати в пішій доступності необхідні об'єкти інфраструктури, включаючи магазини, школи, банки тощо. Також далеко не останнє місце займає планування квартири. Найбільший попит мають вільні планування з можливістю внесення подальших змін. Зрештою, ще одним важливим критерієм у виборі житла є багатофункціональність.

Звичайно, не всі купують квартиру в новому ЖК з метою свого проживання. Для деяких подібна покупка має виключно інвестиційний характер. Людина купує квартиру в новобудові, чекає, коли ціни суттєво зростуть та перепродає. Є ті, хто здає житло в оренду, починаючи тим самим заробляти набагато раніше. Останнє вкрай поширене в Одесі, особливо в літній сезон, коли місто відвідує велику кількість гостей, які віддають перевагу житлу, що знімається, ніж готелям, хостелам і т.д.