Перші результати «будівельної амністії» в Україні

2019-02-04
Новина

Так звана «будівельна амністія» почала діяти в Україні у вересні 2018 року. Які ж її перші результати? Націленість на продовження реєстрації документів про право власності на приватні будови, а також гаражі та ділянки землі, площа яких становить до 300 кв. м. За 4 місяці, скільки діє це нововведення, понад 9 тисяч об'єктів було узаконено.

А це можна назвати позитивним результатом, який значно спрощує процес оформлення прав власників. Наразі для цього необхідно надати необхідний пакет паперів: написати заяву, заповнити декларацію, подати звіт про проведення технічного обстеження об'єкта, подати технічний паспорт.

Державна архітектурно-будівельна інспекція надає можливість швидко розглянути запити як фізичних, так і юридичних осіб, що допоможе за короткий термін вирішити питання із замороженим будівництвом.

Це особливо важливу роль відіграє для приватних забудовників, які стикаються з бюрократичними схемами на шляху отримання дозволів. Впроваджені виправлення показали, що прозорість у проведенні операцій забезпечує належний захист власників.