Новобудови в Україні: якому житлу громадяни віддають перевагу?

2018-11-01
Новина

Наскільки в Україні статус, який приписують новобудови, відповідає дійсності? Існує кілька визначень для нового житла – економ-клас, комфорт, бізнес, еліт. Покупець, визначаючись із вибором, керується своїми уподобаннями до майбутнього житла та фінансами, які вкладає. Аналітики ринку нерухомості спостерігали тенденцію попиту серед населення нашої країни і дійшли висновку, що в різних регіонах запити різняться.

За основу було взято показники у великих містах, будівництво в яких ведеться найактивніше. Громадяни орієнтуються на раціональність фінансових вливань і перспективи. Наприклад, у столиці більшість віддає перевагу економічному житлу в новобудовах, оскільки висока вартість квадратних метрів не дозволяє багатьом придбати бажану квартиру. Мешканці Харкова звертають увагу і на бюджетні апартаменти, і на елітні.

Дніпропетровська область відрізняється тим, що тут є досить високий відсоток попиту на житло класу еліт.  Пояснюється це прагненням вигідно інвестувати. При цьому економ-клас у регіоні залишається малозатребуваним. Майже половина одеситів вибирають недорогі варіанти через стрімке зростання цін на нерухомість.