Майданчики та паркування новобудов: ДБН для забудовників

2019-08-01
Новина

Нові споруди не тільки повинні забезпечити своїх мешканців умовами підвищеної комфортності, а й бути зручними для міста загалом. З цією метою нові державні будівельні норми передбачають дотримання правил для забудовників під час проектування майданчиків та паркінгів поблизу об'єктів.

Розробляючи проект, слід врахувати, що існує регламент, згідно з яким дитячі, спортивні майданчики, зони відпочинку та стоянки мають займати певну площу. Вона визначається, виходячи з габаритів новобудови.

Відповідно до норм, для житлового будинку, розрахованого на 1000 квартир, передбачається 1750 кв. м території для дитячого майданчика, 500 кв. м для зони відпочинку дорослих, для спортивних майданчиків – 5000 кв. м, а для місць вигулу свійських тварин – 300 кв. м.

Дотримання цих правил дозволить підтримувати безпеку нового будинку, зберегти екологію, а також створити для мешканців найкращі умови. При цьому зони для прогулянок з тваринами повинні бути в окремому місці на відстані 40 метрів від вікон, щоб не створювати незручності.