Нові ДСП: проектування підземних багаторівневих паркінгів

2019-05-31
Новина

новобудовах України громадського значення можна буде проектувати підземні паркінги на кілька рівнів. Ця норма розпочне свою дію вже з 1 червня.

Відтепер дозволяється будувати в будівлях паркування, які досягають 5-ти поверхів, водночас автоматизовані паркування можуть досягати і 9-ти рівнів. Оскільки у багатьох містах, особливо з великою кількістю населення, спостерігається тенденція зростання нестачі паркомісць, подібні зміни до ДСП зможуть вирішити цю проблему.

Раніше питання облаштування паркінгів не розглядалося з точки зору розробки спеціальних норм, проте зараз ситуація зміниться на краще. Нові правила дозволять знайти рішення кільком завданням:

зробити більше число паркомісць; скоротити витрату простору біля будов; покращити умови для автовласників. Крім того, цього літа, з 1 липня, набудуть чинності нові правила врегулювання автоматизованих стоянок по всіх містах України. Всі перераховані нововведення націлені на створення в нашій країні покращеної інфраструктури та екологічної безпеки.